Snel afvallen dankzij het crashdieet

dec 15, 2014

0
Snel afvallen dankzij het crashdieet

Snel afvallen dankzij het crashdieet

Posted in : blog on by : admin

Een crashdieet is een afvalmethode waarbij je in korte tijd veel kunt afvallen. Een crashdieet is bijvoorbeeld ideaal voor wanneer je in de zomer in je badpak of zwembroek wilt passen en goed voor de dag wilt komen op het strand of in het zwembad. Men spreekt van een crashdieet wanneer je per dag minder dan 1000 kilocalorieën binnenkrijgt. Je hebt verschillende soorten methodes die vallen onder de noemer crashdieet. Je hebt bijvoorbeeld extreme varianten van het dieet waarbij je niet meer dan 500 kilocalorieën per dag binnenkrijgt.

Waarom kiezen voor het crashdieet?

Wil je in korte tijd veel afvallen, dan is een crashdieet ideaal. Mensen kiezen vaak voor een crashdieet omdat je in een kort tijdsbestek snel resultaat ziet. Dit dieet wordt vooral toegepast wanneer iemand voor een bepaalde gelegenheid snel kilo’s wil kwijtspelen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een bruiloft.

Hoe werkt een crashdieet?

crash dieet
De werking van een crashdieet is eenvoudig. Je eet aanzienlijk minder dan je nodig hebt. Dit wordt een negatieve energiebalans genoemd. Energie die het lichaam tekort komt wordt ‘aangevuld’ door het verbranden van vet, waardoor je gaat afvallen. Hoe meer energie je verbruikt, hoe meer je zult afvallen.

Hoeveel kun je afvallen dankzij het crashdieet?

Mensen die 1 kilo zijn afgevallen hebben ongeveer 9000 calorieën extra verbrandt. Om te berekenen hoeveel je kunt afvallen, zul je moeten weten hoeveel je op dit moment verbruikt. Het dagelijkse energieverbruik van een man en een vrouw verschilt van elkaar. Een vrouw heeft ongeveer 1800 tot 2000 calorieën per dag nodig en een man circa 2500 calorieën. Je kunt op basis hiervan uitrekenen wat je per week kunt afvallen. Als je een crashdieet volgt van 800 calorieën, kun je als man circa 1,5 kilo per week afvallen. Een vrouw zal bij 800 calorieën ongeveer 1 kilo afvallen.

Gedurende de eerste week val je het meest af. Dit komt omdat je vooral veel vocht verliest. Je zult in de eerste week 2 tot 4 kilo afvallen. Mensen die het crashdieet volgen en veel bewegen, zullen sneller gewicht verliezen. Indien je tijdens het dieet blijft werken en veel energie nodig hebt, kun je het best niet kiezen voor een extreme variant van het crashdieet. Je zult in zo’n geval weinig energie hebben om je werk goed te kunnen doen. Wanneer je een crashdieet volgt kun je er voor kiezen om repen en shakes in huis te halen. Op deze repen en shakes staat precies hoeveel calorieën ze bevatten. Zo weet je hoeveel calorieën je per dag binnen krijgt.

Kan ik een crashdieet volgen?

Niet iedereen kan een crashdieet volgen. Voor sommige mensen met een zwak gestel is het af te raden. Wanneer je twijfelt of je wel een dergelijk dieet kunt volgen, kun je het best contact opnemen met een dokter. Hij of zij laat je weten of je dit dieet kunt volgen. Het is niet verstandig om een crashdieet te volgen als je gezondheidsproblemen hebt. Een crashdieet is een relatief zwaar dieet waarbij je weinig calorieën binnenkrijgt. Dit kan schadelijk zijn voor mensen die te kampen hebben met gezondheidsproblemen.

Na het crashdieet

Eenmaal je veel bent afgevallen is het zaak om op gewicht te blijven. Het is wijselijk om je een gezond voedingspatroon aan te meten en te gaan sporten. Op gewicht blijven is namelijk voor velen een vorm van gedragsverandering. Ga na het crashdieet niet direct veel eten. Het menselijk lichaam ervaart een crashdieet als een ‘hongersnood’ en gaat na een crashdieet meestal in de ‘spaarstand’. Dit wil zeggen dat het lichaam na het dieet zoveel mogelijk calorieën opslaat voor een eventuele volgende ‘hongersnood’. Wanneer je direct na het crashdieet veel gaat eten kom je snel weer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *