Buikspieroefeningen voor een platte buik

dec 15, 2014

0
Buikspieroefeningen voor een platte buik

Buikspieroefeningen voor een platte buik

Posted in : blog on by : admin

Wanneer je iemand vraagt waar hij of zij het liefst wat kilo’s kwijt wil raken, heb je grote kans dat diegene de buik als eerste noemt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel van ons vet zich rondom de middel vormt. Buikvet is ongezond, en is daarnaast natuurlijk ook niet bijster aantrekkelijk om te zien. Echter, het krijgen van een platte strakke buik gaat niet vanzelf. Mocht je het idee hebben om binnen een weekje iedereen te verrassen met een sixpack, kun je beter stoppen met lezen. Maar met een gezond portie doorzettingsvermogen, kennis van de hieronder beschreven buikspieroefeningen en andere tips, zul je een heel eind komen.

Wanneer is mijn buik te dik?

Wanneer je wilt weten of je een te dikke buik hebt en daarmee gezondheidsrisico loopt, kun je je buikomtrek meten. Je neemt een meetlint en plaatst deze om de taille. Hierbij is het van belang dat het lint tussen de onderste ribbenkast en de heup is geplaatst. Zorg ervoor dat je, wanneer je gaat meten, hebt uitgeademd en het meetlint niet te strak om je buik hebt gespannen.

Wanneer je weet hoeveel je buikomtrek is, gelden de volgende normen:

– Mannen met een buikomtrek lager dan 94 centimeter, hebben een gezonde buikomvang en hebben in dat opzicht een laag gezondheidsrisico. Tussen de 94 en 99 centimeter geldt een verhoogd risico, en wanneer de buikomtrek groter is dan 100 cm spreekt men van een sterk berhoogd gezondheidsrisico.

– Voor vrouwen is een buikomtrek kleiner dan 80 centimeter een gezonde omvang, geeft 80 tot 89 centimeter een verhoogd gezondheidsrisico en boven de 90 centimeter en sterk verhoogd gezondheidsrisico.

Tot zover de gezondheidstechnische normen met betrekking tot je buikomvang. Echter, velen van ons willen ook die vervelende ‘lovehandles’ weg krijgen, ondanks dat de buikomvang wellicht niet ongezond hoog is. Hieronder wordt uitgelegd hoe je met buikspieroefeningen een echte platte buik kunt krijgen, een andere optie is het volgen van een dieet. Snel resultaat? Lees dit artikel eens over het volgen van een crash dieet.

Buikspieroefeningen

buik afvallen

Je kunt gemakkelijk je buikspieren thuis trainen met de juiste oefeningen. Hieronder worden de belangrijkste oefeningen nader uitgelegd:

Crunches: Ga op je rug op de grond liggen, zet je benen in een hoek van ongeveer 90 graden en houd je voeten plat op de grond. Leg je handen achterop je hoofd en beweeg rustig je hoofd, schouders en bovenste deel van je rug een stukje omhoog. Je onderrug blijft tegen grond. Houd deze positie een aantal seconden en beweeg je bovenlichaam daarna rustig terug naar de grond. Hiermee train je je bovenste buikspieren.

Twisted crunch: De twisted crunch voor je op dezelfde manier uit als bovenvermelde crunches, alleen beweeg je met het opkomen beurtelings je rechterelleboog naar je linkerknie en je linkerelleboog naar je rechterknie. Hierdoor train je je schuine buikspieren.
Reverse crunch: Deze oefening is gericht op je onderste buikspieren. Terwijl je op je rug ligt trek je je benen op zodat je voetzolen als het ware het plafond raken. Hierdoor komen je heupen los van de grond en worden de onderste buikspieren aangespannen. Beweeg je benen langzaam terug naar de grond en herhaal.

Knee raise: Voor de rechte buikspieren en onderste buikspieren kun je deze oefening doen. Ga wederom liggen op de rug, buig 1 knie waarbij de voet plat op de grond staat. Houd het andere been gestrekt. Breng nu tegelijkertijd je bovenlichaam en je gestrekte been omhoog en houd dit enkele seconden vast.

Leg raises: Deze buikspieroefening richt zich eveneens op je lage buikspieren. Terwijl je op de grond ligt trek je beide benen gestrekt in de lucht. Zorg ervoor dat je buikspieren als het ware het meeste kracht moeten leveren.

Seated twist: Zoals de naam al aangeeft dien je hierbij te zitten, bijvoorbeeld op een bankje. Leg een stang op je schouders en breng je handen zo ver als mogelijk van elkaar vandaan. Draai nu om en om je schouders naar tegengestelde richting. Hiermee train je je schuine buikspieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *